Bottenlagens snittpoäng och förväntad placering

Som inlägget lyder så tänkte jag att vi skulle titta på lagen 10-14 för att se vad den nuvarande formen skulle kunna säga oss om framtiden. Och framför allt vad det säger oss om Örebros eventuella placering.

Då antalet hemmamatcher och kvarvarande matcher skiljer så tar jag ut lite olika snitt för att jämföra dessa. I bilden nedan ser ni snitten för de fem senaste hemma- och bortamatcherna.


Enligt denna statistik så skulle Mora och Karlskrona få kvala samtidigt som Rögle kliver förbi Örebro. Örebro skulle ha nio poäng till godo mot kvalplatsen.

Kikar vi oberoende spelplats så får vi dessa snitt för olika antalet matcher.


Detta är givetvis ett drömscenario och det är väl inte rimligt att formen för de senaste fem matcherna talar för resten av säsongen.


Senaste tio petar Rögle över strecket, i övrigt sker inga förändringar.


Den interna ordningen justeras inte om vi lägger till ytterligare fem matcher utan Rögle petar ner Mora precis som tidigare.

Skulle man enbart gå på dessa siffror så ser Örebro ut att kunna lösa de kvarvarande poängen även om man skulle prestera lika dåligt som dom femton senaste matcherna. Mest pga att dom andra lagen (bortsett från Rögle) presterar ännu sämre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Summering av säsongen 17/18 – Del 2

En rackarns tävling?

Vilka statistiska siffror kan man vänta sig från ett bottenlag?